Widea stelt tijd, netwerk en ervaring ter beschikking t.b.v. maatschappelijke

projecten, waaronder: Benefietsroute, het Ei-team, Stichting Filmalot en ZSL/Dutch Wavemakers

BENEFIETSROUTE


 


 

Op 25 augustus 2018, van 10.00 tot 17.00 uur, organiseerde Lions Club Middelburg de zevende editie van De Benefietsroute. De Benefietsroute is een fietstocht voor het goede doel op Walcheren, langs vele bedrijven die Zeeuwse streekproducten produceren en verkopen. Op ieder bedrijf, zoals kaasboerderij, chocolademaker of groentenkweker, staat een culinaire verrassing klaar. Tussen de verschillende culinaire stops kan iedereen zelfgekozen kortere en langere toertochten maken. Met de fiets natuurlijk, of met een motor, bromfiets, scooter of auto.


 

Opbrengst 2017: € 3.750 voor Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen Middelburg

De volkssterrenwacht gaat verhuizen naar een vleugel van het oude stadhuis in Middelburg. In de vleugel van het oude stadhuis wordt op de bovenverdieping een observatorium gerealiseerd die uitzicht geeft op de zuid – zuidwestelijke hemel. Daarnaast kunnen er kijkers opgesteld worden op het bordes aan de achterzijde van het pand. In het oude stadhuis krijgt de volkssterrenwacht ook een ruimte voor het Hans Lipperheymuseum over de uitvinding van de telescoop. De opbrengst van de Benefietsroute 2017 zal geheel ten goede komen aan de inrichting van het Hans Lipperheymuseum.

 

 

 

 


 

Benefietsroute 2017 wordt mede mogelijk gemaakt door:

 


 

Het goede doel in 2016: Odensehuis Walcheren

 

Op 21 september reikte voorzitter Wilma Boonstra van Lions Club Middelburg een cheque van 3.000 euro uit aan het Odensehuis Zeeland. Zij gaan er onder andere een boottocht mee organiseren over de Oosterschelde voor hun 30 gasten en de vele vrijwilligers. Op deze manier wordt deze laatste groep beloond voor al het werk dat zij gratis doen.

Het Odensehuis Walcheren is een initiatief van de Stichting Odensehuis Zeeland. Een Odensehuis is een ontmoetingsruimte voor mensen met geheugenproblemen of lichte vorm van dementie en hun familie en vrienden. Voor advies, ondersteuning en ondernemen van activiteiten, laagdrempelig en in een informele sfeer. Het grote voorbeeld voor het Odensehuis is te vinden in Denemarken. In de stad Odense is een aantal jaren geleden een dergelijk inloophuis opgezet.

Voor meer informatie: http://odensehuiszeeland.nl

 


 

Terugblik 2015 
In de week voorafgaand aan de vierde editie van Benefietsroute leek het soms meer herfst dan zomer. De blijdschap was daarom groot dat die zomer terugkeerde. Vrijdag al een beetje, en zaterdag 29 augustus helemaal. Stralend weer, weinig wind en een goede temperatuur. Het bleek de opmaat naar de tot nu toe meest succesvolle editie, georganiseerd door Lions Club Middelburg. Alle gekochte kaarten en de spontane donaties bij elkaar hebben gezorgd voor een stralend resultaat.

Lions Club Middelburg overhandigde het prachtige bedrag van € 4.001 aan Stichting vrienden van het ZRTI. Onze dank gaat uit naar alle 15 ‘culipoints’ en alle deelnemers. Wij danken ook onze sponsoren: Vers op Walcheren, Piet Voskamp Tweewielers, Lekker Zeeland en VVV Zeeland. En de weergoden natuurlijk. Nagenieten kan ook op onze facebookpagina.

 


 

Ambassadeur Ben de Reu over

de kern van de Benefietsroute 2015.


Deze clip is tot stand gekomen door de belangeloze medewerking

van Peter van den Assem (camera) en Matthias Hoekman (montage).

 


 

Het goede doel in 2015: Stichting Vrienden van het Zeeuws Radiotherapeutisch Instituut


Het Zeeuws Radiotherapeutisch Instituut (ZRTI) te Vlissingen is een zelfstandige instelling waar jaarlijks zo’n 1500 bestralingsbehandelingen plaatsvinden tegen kanker. De Stichting Vrienden van het ZRTI heeft als doel om de belasting voor de patiënt in de bestralingsperiode zo veel mogelijk te beperken. Bijvoorbeeld door middel van een zorgarrangement. Dat biedt patiënten, die minimaal vier weken bestraald moeten worden en minstens 30 km van het ZRTI af wonen, tijdens hun behandeling een midweek kosteloos verblijf in een vakantie accommodatie aan de Zeeuwse kust. 

 

Toekomstplannen

De Stichting Vrienden van het ZRTI wil zo lang mogelijk patiënten die veel moeten reizen tijdens hun behandelingsperiode het zorgarrangement kunnen aanbieden. Ook wil zij de gebouwen en wachtruimten van het ZRTI voorzien van een rustgevende uitstraling, zodanig dat zij bijdragen aan het genezingsproces en patiënten zich er prettig voelen.

  

Stichting Vrienden van het Zeeuws Radiotherapeutisch Instituut


 

Het goede doel in 2014: Zonnebloem Middelburg

Opbrengst: € 1.500


De 70 vijwilligers van Zonnebloem Middelburg zetten zich in voor mensen op Walcheren, die door

ziekte of handicap lichamelijke beperkingen hebben. Zij bezoeken zieke en gehandicapte mensen

aan huis. Zonnebloem Middelburg zoekt financiële ondersteuning om deze vrijwilligers eens in het

zonnetje te zetten. Speciaal daarvoor organiseert Lions Club Middelburg de Benefietsroute.

Wij werken zoveel mogelijk met ‘gesloten beurs’, waardoor bijna de gehele opbrengst naar

Zonnebloem Middelburg vloeit. Dank voor uw deelname!

 

Meer weten? http://middelburg.zonnebloem.nl/

Zie ook het artikel op de website van Zonnebloem Nederland