Flow komt met inzicht en focus op klantwaarde

Hoe kan de werkvloer werken aan steeds betere werkprocessen? Hoe kunnen we meer met minder doen? Wat als processen meer gelijkmatig verlopen in plaats van met pieken en dalen? Wat voegt echte waarde toe voor de klant? Hoe kan verspilling worden voorkomen? Hoe houden we effectief en efficiënt in evenwicht? Met Lean Six Sigma.


 

3A: BRENG DE PROCESSEN IN KAART

Welke klantvraag beantwoordt u met uw producten en diensten? En welke organisatie tuigt u op om dit te kunnen leveren? Zijn alle activiteiten afgestemd op het leveren van klantwaarde? En welke processen liggen er onder de hoofdprocessen?

 

BROWN PAPER SESSIE
PROCESANALYSE
1 DAGDEEL, INDIVIDUEEL OF MET TEAM

3B: ONTDEK EN ANALYSEER PIJNPUNTEN

Elk proces is zo sterk als zijn zwakste schakel. Waar zitten die in uw proces? Waar is ruimte voor verbetering? Waarom? Waar lekt er geld weg? Wat zijn de diepere oorzaken en wat levert het op als het is opgelost?

 

BROWN PAPER SESSIE
WAARDESTROOMBEPALING
1 DAG, INDIVIDUEEL OF MET TEAM


 

3C: VERBETER DE PROCESSEN

Als we pijnpunten en de oorzaken daarvoor kennen, is het tijd om er wat aan te doen. Wat kunnen we doen om wacht- en doorlooptijden te verkleinen? Hoe vermijden we voorraden? Hoe voorkomen we overbodige verplaatsingen, vervoer en bewegingen? Hoe stemmen we vraag en aanbod beter op elkaar af? Worden de competenties van eenieder goed gebruikt?

 

PROGRAMMA
HAAL HET ZAND UIT DE MACHINE
6 SESSIES, INDIVIDUEEL OF MET TEAM

 

SESSIE
MAAK DE BUSINESSCASE
1 DAGDEEL, INDIVIDUEEL OF MET TEAM

 

CREATIEVE SESSIE
VERBETER HET PROCES
1 DAGDEEL, INDIVIDUEEL OF MET TEAM

 

OPRUIMSESSIE
5S: SCHEIDEN, SCHIKKEN,...
1 DAGDEEL, INDIVIDUEEL OF MET TEAM


 

3D: MAAK HET WERK ZICHTBAAR

Veel ‘werk’ verdwijnt. In het geheugen van mensen, in databases, op lijstjes, in mappen, enzovoorts. Werk dat niet zichtbaar is wordt ook niet gedaan. Hoe kan het werk in beeld gebracht worden? Hoe kan een order zichzelf door de organisatie heen helpen?

 

PROGRAMMA
WERK IN BEELD
3 SESSIES, INDIVIDUEEL OF MET TEAM

3E: LEAN IN HET DNA VAN UW ORGANISATIE

Hoe komen van managen naar zelfsturing? Hoe leggen we de verantwoordelijkheid zo laag mogelijk in de organisatie? Hoe creëren we een mindset van ‘steeds beter’, met behoud van eenvoud en plezier?

 

PROGRAMMA
LEAN MOET JE ZIEN
6 SESSIES, INDIVIDUEEL OF MET TEAM


 

GEVOLG: FLOW

Met deze sessies werkt u aan een groeiend inzicht in uw organisatieprocessen, samen met de werkvloer. En met dit inzicht komen de verbeteringen vanzelf en een klimaat voor voortdurende verbetering. Lean kan betrekking hebben op uitvoerende processen, maar ook marketing-, sales-, acquisitie- en aftersales-trajecten.

BOEK HIER UW SESSIE