Groei ligt buiten je comfortzone

Bij deze tijd van transities hoort een nieuw soort groei: bewust, passend en duurzaam met brede waardecreatie voor alle stakeholders. Maar: de gewone, voor de hand liggende en gemakkelijke oplossingen van groeivraagstukken hebben steeds minder effect. Tijd dus voor professionele creatviteit, een andere aanpak van vraagstukken, een ander zelfbeeld en een andere mindset.


 

4A: CONCURREREN OF CREËREN?

Concurreren betekent meer van hetzelfde doen, maar dan anders. Maar wat als de wereld daar niet op zit te wachten? Wat als de kansen voor compleet nieuwe dingen groter zijn? Wat als u kiest voor creëren in plaats van concurreren? Wat wordt dan uw toekomst?

 

SESSIE
STRATEGISCHE KLOOF
1 DAG, INDIVIDUEEL OF MET TEAM

4B: PROGRAMMA: START-UP CANVAS

Is uw organisatie franchisable? Overweegt u een start-up? Een start-up beginnen en uitbouwen is anders dan een bedrijf runnen. Wat is de echte pijn van de potentiële klant? Hoe kunnen we een Minimaal Levensvatbaar Product ontwikkelen? Hoe organiseren we feedback?

 

PROGRAMMA
LEAN START-UP
6 SESSIES, INDIVIDUEEL OF MET TEAM


 

4C: MANAGE PROJECTEN ANDERS

De mens is er niet op gebouwd om nieuwe projecten vooraf helemaal uit te denken. Wat wel werkt: in kleine stappen werken naar een zich ontwikkelend resultaat. Zo is het beter in de hand te houden en is op tijd duidelijk of stoppen of doorgaan de juiste optie is. De nieuwe termen daarin zijn Agile, Scrum en Lean.

 

PROGRAMMA
PROJECTMANAGEMENT
6 SESSIES, INDIVIDUEEL OF MET TEAM

4D: INNOVATIE: WAT KOMT ER OP U AF?

Welke ontwikkelingen houdt u in de gaten? En welke overkomen u? Welke bronnen raadpleegt u regelmatig? Hoe evalueert u ze? Is er een innovatie-gedragscode? Gaat u systematisch om met ideëen en impulsen? Hoe worden besluiten genomen wat wel en niet te doen?

 

PROGRAMMA
INNOVATIE AGENDA
3 SESSIES, INDIVIDUEEL OF MET TEAM


 

4E: STAALKAART VAN ALLE MOGELIJKHEDEN

Groei zit in grote, maar vooral in kleine dingen. Bekijk groei eens van alle kanten en op elk niveau. Kijk eens vanuit 360 graden naar uw organisatie en zet alle groeimogelijkheden op een rijtje. En maak daarna keuzes en een overzicht, zodat groei elke dag op de agenda staat.

 

PROGRAMMA
FULL POTENTIAL FRAME
6 SESSIES, INDIVIDUEEL OF MET TEAM

4F: START EENS BLANCO

Als u vandaag opnieuw mocht beginnen, zag uw organisatie er dan precies hetzelfde uit? Wat zou u anders doen? Wat zou hetzelfde blijven? Wat zou erbij mogen? Welke fouten zou u niet meer maken? Welke kansen zou u direct doorvoeren? Blijft u op dezelfde plek?

 

VISIE SESSIE
START BLANCO
1 DAG, INDIVIDUEEL OF MET TEAM


 

GEVOLG: NIEUWE PRIKKELS

Met deze sessies bent u gericht bezig de wereld van morgen te zien en te ontwerpen. Op deze manier komt datgene wat nu nog buiten de comfortzone ligt, binnen de zone te liggen, op een georganiseerde manier. Daar komt wat analyse bij kijken, maar zeker ook de nodige creativiteit. Of kijk eens bij de toekomst.

BOEK HIER UW SESSIE


 

4G: ZET PROFESSIONELE CREATIVITEIT IN

Creativiteit betekent het even loslaten van de bestaande werkelijkheid en er daarna weer in terugkeren. Een manier vinden om anders naar hetzelfde te kijken. Het combineren van zaken die normaliter niet gecombineerd zijn. Kortom: een manier van denken en doen om buiten de bestaande box terecht te komen. Doel? Het ontwikkelen van nieuwe, eigen inzichten, ideeën, alternatieven, mogelijkheden en oplossingen die het antwoord geven waar u en uw klanten op zitten te wachten.

 

SESSIES

Creatieve, interactieve sessies zijn een perfect middel om een specifiek vraagstuk aan te pakken. De verzamelde kennis en kunde van uw eigen organisatie wordt geactiveerd, en door een strakke maar speelse leiding worden praktische oplossingen gevonden. Sessies kunnen intern en extern worden georganiseerd. Het aantal deelnemers kan variëren van 2 tot 200+. Het kan een dagdeel, hele dagen of een reeks van dagdelen beslaan. Vooraf is er uitvoerig overleg over de doelstellingen, de deelnemers en de eventuele noodzakelijke externe specialisten of speciale gasten.

TRAININGEN

Innovatie is niets anders dan toegepaste creativiteit. Uw eigen creatieve vermogen of dat van uw medewerkers en partners aanscherpen? Daarvoor zijn trainingen en het programma Innovatee® beschikbaar.

 

TRAINING
LIEVER CREATIEVER
3 SESSIES, MET TEAM

 

PROGRAMMA
INNOVATEE
8 SESSIES, MET TEAM

 

LEZINGEN

Regelmatig geven wij lezingen, gastcolleges en inspiratiesessies. Zowel voor grote als voor kleine groepen. Bijvoorbeeld de turboseminars ‘Beter goed bedacht dan slecht gejat’ en ‘Van business naar belevenis’. Wat dacht u bijvoorbeeld van ‘Uw organisatie als Hollywood storyboard’: een interactieve sessie waarbij u met al uw medewerkers uw bedrijfsfilm bedenkt?  

 

LEZING
BETER GOED BEDACHT DAN SLECHT GEJAT
1 UUR, 25+ PERSONEN

 


 

GEVOLG: INZICHT EN ENERGIE

Het probleem kraken. Een flinke hoeveelheid alternatieven, ideeën en oplossingen zien ontstaan. Of geïnspireerd huiswaarts keren. Van daaruit verstandige keuzes maken en goede beslissingen nemen. Binnen een relatief korte periode. Daar wordt je toch blij van? Kijk ook eens bij 'denk anders' en 'ontwerp het zelf'

BOEK HIER UW CREATIEVE IMPULSEN