Sturen en besturen. Je bedrijf en het bedienen van je klanten. Aan de ene kant staan er doelen en verwachtingen, aan de andere kant heb je te maken met wat er daadwerkelijk gebeurt. Elke ondernemer, manager en bestuurder weet: daar zit verschil tussen. Zo ontstaat de roep om leiderschap en management. Met als doel de zaken zo te organiseren dat het genoemde verschil zo klein mogelijk is, of in ieder geval beheersbaar. De vraag is nu hoe je het verschil ervaart. Als iets dat niet de bedoeling was? Of als kans voor ontwikkeling? Aangezien verandering de enige constante is, die ook nog eens in grootte toeneemt tegenwoordig, loont het om verschillen te zien als bron om te groeien naar een nieuw niveau.

Leiderschap op elk niveau

Wat als alle mensen in je bedrijf de genoemde verschillen zelf zien en er verstandige acties op ondernemen? Wat als iedereen de taak heeft om problemen bij de dagelijkse gang van zaken op te lossen? De vraag is dan of leiderschap een zaak van leiders is, of van iedereen op de werkvloer. Hoe organiseer je vooruitgang en een verbetermentaliteit? Dat lukt als je de visie, missie, strategie en doelen vertaalt naar elk mens op elke plek in de organisatie. Aangevuld met gerichte, regelmatige coaching, plus het zichtbaar maken van het werk dat gedaan moet worden. Iedereen kan dan zijn of haar leiderschapskwaliteiten ontwikkelen en tonen.

 

Widea ondersteunt jouw onderneming in het kweken van een verbetercultuur, bijvoorbeeld met Lean, het opzetten van de coachingsstructuur en het ontwikkelen van handige kpi’s, samen met de mensen die ermee gaan werken.

Leiderschapsstijlen

De nadruk van leiderschap op planning en controle verschuift naar aandacht voor visie, inspiratie en samenwerking. Het betekent dat je je mensen helpt om jou en het bedrijf te kunnen helpen. De manier waarop je dit doet, is van invloed op het resultaat, en is afhankelijk van de persoon of de groep waarmee je samenwerkt. En van de situatie natuurlijk. Dat vraagt om zelfkennis – wat is jouw voorkeursstijl – en om lenigheid om verschillende stijlen toe te kunnen passen. Bijvoorbeeld met strategisch of dienend leiderschap. Wij ondersteunen je om dit in praktijk te brengen.

Leiderschap bij verandering

Leidinggeven is naast het regelen van het 'vuur van vandaag' ook een zaak van 'borgen voor morgen'. Ook daar laat het verschil tussen plan en werkelijkheid zich zien, en zijn kleinere en grotere veranderingen nodig. De vraag is dan: ga je sleutelen aan een rijdende trein of doe je iets anders? De kracht en de wendbaarheid van je bedrijf nemen toe door gelegenheden te creëren om even stil te staan. En met de mensen in je organisatie nieuwe situaties te begrijpen en nieuwe oplossingen te ontwikkelen. Klik hier om meer te weten te komen over verandermanagement.

 


 

MEER WETEN OVER DE ANDERE BUSINESSBOUWSTENEN? KLIK HIERONDER!

WAARDE  |  PROPOSITIE  |  KRACHT & RICHTINGMARKT  |  MENSEN  |  PROCESSEN  |  (BE)STUREN  |  STRATEGIE  |  OMGEVING

 


  

Ben je benieuwd naar onze aanpak, wil je meer weten over leiderschap of wil je gewoon eens kennismaken? Stel dan hieronder je vraag of neem contact op via +31 (0)651 266 350.

 

 

Je vraag

*) Verplicht in te vullen