Widea business met een grote B

Een eigen bedrijf starten. Voor jezelf beginnen. Eigen baas zijn. Ondernemer worden. Een startup beginnen. De een doet het om de zelfstandigheid en de vrijheid. Een ander omdat hij of zij verder wil groeien in het vak. Iemand kan op deze manier zaken combineren die in een dienstverband niet lukken. Of men wil gewoon een goede boterham verdienen om partner en gezin te geven wat ze verdienen. De volgende wil het verschil maken in de wereld. Of iets neerzetten om het later goed te kunnen verkopen.

 

Business met een grote 'B'

Welke passie of welk vuur er ook brandt, een business starten begint niet met rennen. Het belangrijkste zit ‘m in wat je daarvóór doet. En dat is het vinden van de ‘B’: een perfecte, onderscheidende en duurzame match tussen doelgroep, probleem en oplossing. De basis voor business.

Wil je werk of business?

Een belangrijk onderscheid. Klussen zoeken, werk vinden is iets anders dan een business opzetten. Is het product of de dienst werkelijk gewenst en zijn de eerste klanten bereid ervoor te betalen? Is de business levensvatbaar? Kun je een sluitend verdienmodel opstellen? Is het economisch (en ecologisch) te produceren? Widea richt zich op het ontwikkelen van business. Een duurzame, unieke en winstgevende connectie tussen markt en organisatie, op basis van gedeelde waarde. Wij ondersteunen het proces om tot de juiste match te komen, door steeds de werkelijkheid als toetssteen te nemen. Een handig hulpmiddel daarbij is het veel gebruikte Lean Model Canvas. Klik hier om ons whitepaper te downloaden.

 

Mens en geld

De top 3 factoren voor een succesvolle start zijn:

  • echte marktvraag
  • voldoende geld
  • en … mensen.


De grootste factor is de echte marktvraag. Is er vraag naar jouw product, levert het (blijvend) wat op en kun je het produceren? Als je dit hebt onderzocht dan is geld meestal niet meer zo’n probleem. Immers: je hebt de echte marktvraag aangetoond. Het derde belangrijke punt in het succesvol opzetten van een business is de menselijke factor. Naast de ondernemer (m/v) zijn dat ook het team (medewerkers, adviseurs) en de naaste familie en vrienden. Widea werkt met onder andere Human Being Management, Strengthsfinder en Lencioni om de sterkten van ieder individu in beeld te brengen. Op die manier scheppen we de optimale omstandigheden voor mens en business om zich positief te ontwikkelen.

Social business of social company starten

Is een opkomende vorm van nieuwe bedrijvigheid. Ze worden gestart door mensen die maatschappelijke thema’s en duurzaamheid als kern in hun business willen plaatsen. Schone energie bijvoorbeeld. Of gezondheid verbeteren, kleding zonder kinderarbeid en voedsel bereiden zonder verspilling. De uitdaging daarin is nog steeds om klanten te vinden en te binden – zie daarvoor marketing en sales. Het verdienmodel is echter uitgebreider. Er zijn nu niet alleen klanten, maar ook andere maatschappelijke belangen en belangengroepen. Widea ondersteunt deze dappere initiatieven door steeds de balans tussen idealisme en praktische uitvoering te bewaken.

 

Samenwerking met Dockwize

Widea is als business coach en lid van het programmateam verbonden aan Dockwize, Vlissingen. Dit instituut bouwt al meer dan twintig jaar aan het opzetten, verbeteren en verbinden van partijen in en buiten Zeeland om innovatie te versnellen. Onderdeel daarvan zijn de programma’s voor startende ondernemingen, zoals Kickstart, Accelerator en Investor Readiness. In deze programma’s besteden we, naast het opzetten en tot bloei laten komen van businesses, ook aandacht aan netwerk, investeringsmogelijkheden, huisvesting en inspiratie.

 

Doorstarts, herstarts en innovaties

Je wil een doorstart maken? Een frisse, nieuwe start na een bedrijfsovername? Ontdek dan de mogelijkheden van businesscoaching en Lean. Of je wil binnen je bestaande business nieuwe producten of diensten ontwikkelen, nieuwe markten bestormen of andere innovaties toepassen? Kijk dan eens bij projectmanagement of innovatie.

 


 

Ben je benieuwd naar onze aanpak, wil je meer weten over starten en doorstarten of wil je gewoon eens kennismaken? Stel dan hieronder je vraag of neem contact op via +31 (0)651 266 350.

 

 

Je vraag

*) Verplicht in te vullen