Een stabiel bedrijf: die wens horen wij veel terug van ondernemers, managers en bestuurders. Immers: stabiliteit betekent rust en vrijheid. Widea helpt je om variatie in omzet, klanttevredenheid, productiviteit en kwaliteit te beteugelen. We ondersteunen je om de bedrijfszekerheid verder te vergroten.

 

We verdelen stabiliteit in twee delen: buiten en binnen. ‘Buiten’ betekent de hoeveelheid werk die binnenkomt binnen een bepaalde periode. ‘Binnen’ is hoe je dat werk vervolgens uitvoert. Is vervolgens alles stabiel, dan ontstaat automatisch ruimte voor gewenste groei.

Precies genoeg business

Te veel werk is meestal net zo lastig als te weinig werk. De levertijden worden snel langer en de eerste moeilijkheden om de kwaliteit op peil te houden komen boven drijven. Het gevolg is dat zowel de klant- als de medewerkertevredenheid dreigen te dalen. Widea gaat met jou op zoek naar de balans tussen de huidige hoeveelheid werk ten opzichte van de huidige capaciteit. Daarna besteden we aandacht aan de vraag hoe we de groei van het werk en groei van de capaciteit balanceren.

 

We zoeken mee naar de oorzaken achter te veel of te weinig business. De oplossing kan bijvoorbeeld liggen aan het ontwikkelen van producten en diensten voor nieuwe doelgroepen die het gat tussen de seizoenspieken opvullen. Of het anders inrichten van marketing en sales. Wat de oorzaak ook is, Widea ondersteunt jou in het ontwikkelen van een strategie en praktische middelen om de pieken en dalen in omzet te verkleinen.

Widea stabiliseren business: muda, mura, muri

Rust in de tent

Flow in het bedrijf geeft gezonde toekomstperspectieven. Lean geeft drie knoppen waar je aan kunt draaien om meer gelijkmatigheid en voorspelbaarheid te realiseren in je bedrijfsprocessen. Het zijn muda, mura en muri. Muda betekent verspilling, zoals herstelwerkzaamheden en te hoge voorraden. Mura staat voor pieken en dalen die zich kunnen voordoen in productietijd en kwaliteit. Muri is van toepassing als het om te hoge spanningen in het productieproces gaat, zoals bottlenecks.

Voorkom verspilling

Een van de grotere factoren in het stabiliseren van processen ligt in het opsporen en verwijderen van verspilling. Dat geldt zowel voor primaire (productie) als secundaire, ondersteunende processen, zoals bijvoorbeeld administratie en inkoop. Er zijn in totaal acht soorten. Om ze gemakkelijker te onthouden is het acroniem ‘VERSTOPT’ ontwikkeld.   

 

  • V = Voorraad > Teveel (tussen)voorraden
  • E = Euvel > Fouten maken en herstelwerkzaamheden
  • R = Rondlopen > Onnodig bewegen/zoeken door mensen
  • S = Stilstand > Wachten op andere processen en acties
  • T = Transport > Onnodig verplaatsen van informatie en materiaal
  • O = Overbewerking > Meer doen/bewerken dan de klant wenst
  • P = Productieoverschot > Meer producten maken dan de klant vraagt
  • T = Talent onbenut > Talent en kunde van mensen onbenut laten

 

Lean voor het hele plaatje

Lean heeft nog vele andere technieken en methodes om flow in de productieprocessen te krijgen. Ze zijn toepasbaar op zowel ‘harde’ producten als ‘zachte’ diensten, belevenissen en transformaties. Widea pakt het juiste gereedschap uit de grote gereedschapskist van Lean en ondersteunt je in het verbeteren van je processen.

 


 

Ben je benieuwd naar onze aanpak, wil je meer weten over stabiliseren of wil je gewoon eens kennismaken? Stel dan hieronder je vraag of neem contact op via +31 (0)651 266 350.

 

 

Je vraag

*) Verplicht in te vullen

 


 

"Door meer structuur aan te brengen in mijn werkzaamheden én in mijn agenda heb ik nu helder wat mijn werkvoorraad is en kan ik deze beter behappen. Jeroen stelt op het juiste moment die vragen die nodig zijn om je in actie te brengen. Ik heb veel van je geleerd, en veel meer rust gekregen in mijn hoofd en mijn business. Ik ga dit jaar voor het eerst zonder laptop op vakantie!"

 

Merijn Nuijten

Budget Coach ZuidWest

"Lean zei ons in het begin niks, maar verbeteringen wilden we wel. Met Jeroen zijn we toen aan de slag gegaan. In een aantal sessies hebben we onze processen eens omgespit. Lastig in het begin, maar het resultaat mag er zijn. Ons bedrijf loopt als een zonnetje, onze winst is met 20% toegenomen en inmiddels is onze tweede vestiging geopend!"

Eddy en Sonja Hillebrand

Ambiance Goes en Koudekerke